Lekker doen!

Meuk = leuk!

Ja mensen, de échte versoepelingen zijn eindelijk aanstaande, en ik zit alweer volop online, op zoek naar uitjes (voorjaarsvakantie met veel regen + 3 jonge kids = succes joh). En omdat we een beetje op de centjes letten, zoek ik vaak op veilingwebsites (vakantieveilingen, ticketveiling) waar ze leuke uitjes aanbieden, die soms heel leuk kunnen uitpakken qua prijs (mits er geen gekken tussen zitten te bieden, die nog over de oorspronkelijke vraagprijs heen gaan (sommige mensen….zucht)! En soms een Grouponnetje.

Ik heb inmiddels al een middagje Bowlen en Glowgolfen “gescoord” (ja ik weet het, ik betaal er nog steeds zelf voor:-)) en ik zit nog te loeren op kaartjes voor een lokaal circus en voor een bezoekje aan Aviodrome. Maar waar ik me nóg meer op verheug (loedermoeder die ik ben..) is dat komend weekend de IJhallen weer open gaan, de grootste Vlooienmarkt van Europa!

#ohjadithadikooknogergensopzolderliggen Ja, guilty as charged, ik ben dus gek op vlooienmarkten! En dan vooral deze in Amsterdam hoor. Heb er ook wel eens eentje bezocht in een of ander evenementencomplex in een kleine plaats in Noord-Holland (zo klein dat ik het blijkbaar niet meer weet). Heel groots opgezet en met veel enthousiasme aangekondigd, maar dat was me toch een partijtje treurig! Grijze, rechttoe rechtaan ruimte, qua kwaliteit kraampjes toch meer richting de categorie “#ohjadithadikooknogergensopzolderliggen” en toen ik achteraf ging uitrekenen wat ik nou had uitgegeven, was het nog minder dan de benzine en de entree. Beetje zonde wel (alhoewel, even lekker de hort op en in de auto lekker hard meezingen met m’n eigen muziek op volume 18 doe je me al een groot plezier mee, dat scheelt:-)).

IJhallen Maargoed, die IJhallenmarkt dus, oh I LOVE IT! Ten eerste is het dus heel groot, het is in en rondom de NDSM-werf in Amsterdam Noord, lekker ruig en industrieel, deze plek is een trekpleister voor vele creatievelingen, en dat zie en voel je enorm! Er komt ook een behoorlijk divers publiek op af, van de überhippe fashionable influencer, naar de verzamelaar die net dat ene item zoekt, tot de kiloknallers (mensen met een enorme koffer op wielen die voor zo weinig mogelijk zoveel mogelijk willen scoren. En het aanbod is natuurlijk net zo divers. Een fijne afspiegeling van de samenleving zou je kunnen zeggen! En ja joh, die sfeer, beetje Koningsdag Vrijmarkt meets kringloopwinkel meets festival (ok ik overdrijf hier misschien een tikkeltje). Mensen zijn over het algemeen super aardig en gezellig, en natuurlijk is het afdingen wat de klok slaat! Bleek ik na een vakantie in Egypte blijkbaar best goed in te zijn, je moet het maar weten! Ik heb zelf ook een keertje met een vriendin spullen verkocht, leverde leuk bedragje op, maar ik vind shoppen leuker:-)

Fris tweedehandsje Ik kom zelf vooral voor kleding voor mijn kids en mijzelf (manlief moet niks hebben van tweedehandsjes, ondanks dat ik soms afgeragde shirts of broeken met slijtplekken moet wegdoen die hij sinds z’n studententijd nog heeft… Hij zou met een fris tweedehandsje hier en daar best z’n voordeel kunnen doen, maar hee; graag of niet!). Ook neem ik soms speelgoed mee, vooral in de weken voor Sinterklaas of richting een verjaardag probeer ik altijd even te kijken of er nog een mooi buitenkansje bij zit. Heel soms zelfs schoenen, of iets meuk-erigs wat toch echt te leuk is om te laten liggen. Meuk = leuk! Maar eigenlijk is ons huis er te klein voor, dat moet ik m’n man nageven, die regelmatig grapt dat ik hier m’n eigen kringloopwinkel onderhoudt (gelukkig doe ik ook heel erg aan Vinted en Marktplaats, er gaat ook vaak wat weg:-))

Tips voor een goeie buit Enige puntje van kritiek voor kledingshoppers; als je naar een iets grotere kledingmaat zoekt (vrouwen met confectiemaat Small of Medium zitten altijd geramd), zeg maar vanaf maat Large, dan wordt de spoeling wel wat dunner. Voordeel is dat je dan ook sneller die honderden kraampjes door bent. Tenminste, als je ze goed weet te scannen, en niet met je neus in elke kledingstapel duikt, op zoek naar een verdwaald maatje L of XL. Tip: Scan de verkopers achter het kraampje, dat zegt qua lichaamsbouw vaak al veel! Niet altijd, maar meestal wel!

Tip voor een goeie deal: Neem een bedrag in je hoofd dat je voor een bepaald item maximaal wilt betalen, en vraag of je deze voor een net iets lager bedrag mag overnemen. Grote kans dat de verkopende partij meer probeert te vangen, kun je net iets hoger uit komen, en voila: je betaalt je voorbedachte bedrag! (of minder zelfs, je hebt van die gouden momentjes!) En ja, soms heb je iemand zogenaamd beledigd omdat je veeeeeeeel te weinig biedt, maar geloof mij maar: aan het einde van de dag liggen die dure items er vaak nog steeds! Uiteraard kun je ook vragen “wat vraag je hiervoor”, maar dan heb je iets minder de touwtjes in handen… Uiteindelijk komt het gros van de bezoekers hier voor de échte koopjes! Exclusief doen is hier niet de insteek! That’s the way u-huh-u-huh I like it!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *